Εργασία από το σπίτι: Συμβουλές για να αποφύγεις την εξάντληση και μοναξιά
Friday, 29 March 2024

All Categories

Εργασία από το σπίτι: Συμβουλές για να αποφύγεις την εξάντληση και μοναξιά

Η δουλειά από το σπίτι αυξάνεται τον τελευταία χρόνια όλο και πιο πολύ, αλλά το μειονέκτημα είναι η μοναξιά στην εργασία. Εδώ θα δείτε πώς να αποφύγετε την εξάντληση και τη μοναξιά από την εργασία από το σπίτι.

Χρειάζεστε ένα σχέδιο για να αποφύγετε την εξάντληση και τη μοναξιά από την απομακρυσμένη εργασία

Όχι μόνο αυτές οι συμβουλές μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητά σας, αλλά και να αποφύγετε την εξάντληση από την απομακρυσμένη εργασία και να διασφαλίσετε ότι απολαμβάνετε μια μακρά, υγιή καριέρα ως εργαζόμενος από το σπίτι.

Ενώ εργάζεστε από το σπίτι, θέλετε να βελτιώσετε τις σχέσεις με τους πελάτες, να παραμείνετε σε καλό δρόμο με την εργασία και την οικογένεια - και να παραμείνετε θετικοί και παραγωγικοί.

Ελέγξτε τις 7 συμβουλές για να αποφύγετε τη μοναξιά και τρόπους για να αποφύγετε την εξάντληση από την εργασία από το σπίτι.

1. Ρυθμίστε το πρόγραμμά σας με αποκλειστικά εστιασμένα μπλοκ.

Οι άνθρωποι έχουν συχνά αυτήν την ιδέα ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι κάθονται στις πιτζάμες τους, ίσως βλέποντας τηλεόραση ενώ δουλεύουν, ή προβαίνουν σε εργασίες γύρω από το σπίτι, όπως το πλυντήριο.

Αρχικά, το "lounge in scrounge" μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα - αλλά όποιος είναι απομακρυσμένος εργαζόμενος ξέρει ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο αποφεύγετε την εξάντληση από την απομακρυσμένη εργασία.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποφύγετε να πέσετε σε αυτήν την παγίδα. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας εκ των προτέρων με αποκλειστικά μπλοκ εργασίας και σύντομα διαλείμματα.

Χρησιμοποιήστε τα διαλείμματα για να φάτε το μεσημεριανό γεύμα, να σηκωθείτε και να μετακινηθείτε ή απλά να επιστρέψετε στην εργασία σας σε 5 έως 10 λεπτά.

Λάβετε υπόψη ότι έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα εκτός των κανονικών ωρών εργασίας 9–5. Εάν οι εννέα έως πέντε δεν είναι οι ώρες αιχμής σας - μην περιορίζεστε σε αυτές.

Μην προσπαθείτε να κάνετε πολλές εργασίες και να φροντίζετε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εξαντληθείτε, καθώς πιθανότατα θα νιώσετε σαν να κάνετε έναν σορό δουλειές.

Έχετε έναν ειδικό χώρο εργασίας στο σπίτι και αυτό θα κάνει τεράστια διαφορά στο πώς αισθάνεστε και στην παραγωγικότητά σας.


2. Ενσωματώστε τον κοινωνικό χρόνο στο πρόγραμμά σας.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν είναι όλοι σχεδιασμένοι να είναι παραγωγικοί κατά τη διάρκεια των κανονικών ωρών εργασίας 9-5. Συνιστούμε να επωφεληθείτε από αυτήν την ευελιξία, να γνωρίσετε τις ώρες που εργάζεστε καλύτερα και να δημιουργήσετε χρόνο για επιπλέον κοινωνικοποίηση κατά τη διάρκεια των λιγότερο παραγωγικών σας χρόνων.

Όταν το γραφείο σας είναι στο σπίτι σας, η διαφορά μεταξύ της εργασίας και των προσωπικών ωρών μπορεί να αρχίσει να θολώνει.

Δεύτερον, όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως, είναι συνηθισμένο να χάνετε χρόνο να εργάζεστε. Ο καλύτερος τρόπος για να το ξεπεράσετε είναι να κάνετε σχέδια με φίλους ή μέλη της οικογένειας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Το να κάνετε κοινωνικά διαλείμματα σας δίνει κάτι να περιμένετε, αποτρέπει την αίσθηση αποσύνδεσης ή απομόνωσης από την ομάδα και την κοινότητά σας και σας βοηθά να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής

Ίσως αρχίσετε να εργάζεστε αργότερα μέσα στην ημέρα, ή πολύ νωρίτερα, με κάθε τρόπο, πιθανότατα έχετε την ευκαιρία να χτίσετε περισσότερο κοινωνικοποίηση. Αυτό το πρόγραμμα εξαρτάται πλήρως από εσάς.

Ορισμένες ιδέες μπορεί να είναι να πάτε για έναν πρωινό καφέ με έναν γείτονα, να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας πριν τα πάρετε στο σχολείο ή στο παιδικό σταθμό, ή να πάρετε το σκυλί σας στο πάρκο με έναν φίλο που έχει επίσης ένα σκυλί στην περιοχή, ώστε να μπορείτε να ξεφύγετε και να συζητήσετε ενώ τα σκυλιά παίζουν.

Εάν προτιμάτε κοινωνικά προγράμματα στο τέλος της ημέρας, αυτό σας βοηθά να δημιουργήσετε μια σαφή ώρα λήξης για την ημέρα εργασίας σας. Ένας συγκεκριμένος χρόνος λήξης είναι απαραίτητος εάν θέλετε να αποφύγετε την εξάντληση από την απομακρυσμένη εργασία.

Δεν έχει σημασία τι ώρα είναι αυτή - ορίζοντας το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να περιλαμβάνει χρόνο για κοινωνικοποίηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σας βοηθά να αποφύγετε τη μοναξιά ενώ γίνεται η εργασία από το σπίτι.


3. Κάντε ένα διάλειμμα από το γραφείο σας.

Μία από τις καλύτερες συμβουλές για απομακρυσμένους εργαζόμενους για να αποφύγετε τη μοναξιά που μπορώ να συστήσω είναι να βγείτε από το γραφείο σας και να βρείτε κάποιον που να εργάζεται.

Δοκιμάστε να εργάζεστε έξω από το σπίτι σας τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως απομακρυσμένοι εργαζόμενοι είναι οι στιγμές που αισθανόμαστε μόνοι. Όταν η μοναξιά της απομακρυσμένης εργασίας αρχίζει να σέρνεται, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την παραγωγικότητα και την ευεξία σας.

Από όλες τις συμβουλές για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους, ο κορυφαίος μπορεί να είναι απλώς να σας κάνει την πρώτη σας προτεραιότητα να αναγνωρίσετε τη μοναξιά και να έχετε μια λίστα τρόπων για την καταπολέμηση της μοναξιάς.

Σκεφτείτε να ξεκινήσετε κάνοντας ένα διάλειμμα από το γραφείο σας. Το διάλειμμα μπορεί να περιλαμβάνει τη μετάβαση σε έναν συνεργαζόμενο χώρο, μια καφετέρια, ένα κολέγιο ή μια τοπική βιβλιοθήκη. Ό, τι κι αν επιλέξετε, απλώς σιγουρευτείτε ότι έχετε χρόνο να περιβάλλετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια του COVID, αυτές οι επιλογές ενδέχεται να είναι περιορισμένες - αλλά βρείτε κάτι, κάπου και κάποιον για να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

εργασία από το σπίτι

4. Περάστε χρόνο με άλλους απομακρυσμένους εργαζόμενους.

Για τους περισσότερους από εμάς, είναι πιο ωφέλιμο να αλληλεπιδράτε με άλλους απομακρυσμένους εργαζόμενους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κατανοούν τον τρόπο ζωής σας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε και μπορούν να σας προσφέρουν κάποια υποστήριξη.

Καθώς η απομακρυσμένη εργασία έχει εκραγεί σε δημοτικότητα, και περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιούμε την ευαισθησία μας στην απομακρυσμένη μοναξιά στην εργασία, οι χώροι αυτοί έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Αυτά προσφέρουν την τέλεια λύση για απομακρυσμένους εργαζόμενους που θέλουν να αποφύγουν τη μοναξιά στην εργασία.

Ίσως να έχετε έναν ή δύο φίλους που επίσης εργάζονται εξ αποστάσεως, προγραμματίστε λίγο χρόνο για να συναντηθείτε και να συνεργαστείτε. Ακόμα και όταν δεν αλληλεπιδράτε με άλλα άτομα, η αλλαγή του τόπου συχνά σας βοηθά αισθητά.


5. Μείνετε συνδεδεμένοι με την κοινότητά σας.

Για να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα, βεβαιωθείτε ότι καταβάλλετε προσπάθεια για να γίνετε μέλος της τοπικής σας κοινότητας, είτε πρόκειται για μια κοινότητα απομακρυσμένων εργαζομένων ή κάτι εντελώς διαφορετικό από εσάς.

Το κλειδί είναι να συνδεθείτε με άλλους που μοιράζονται τις αξίες σας, υποστηρίζουν ή μοιράζονται κάτι κοινό ή εκτιμούν τα ίδια πράγματα που κάνετε. Το να είσαι μέλος μιας κοινότητας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγεις την εξουθένωση από την δουλειά από το σπίτι, γιατί σου προσφέρει ένα μέρος για να αισθάνεσαι συνδεδεμένος με άλλους ανθρώπους.

Η συμμετοχή σε μια κοινότητα μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η συμμετοχή σε ένα αθλητικό πρωτάθλημα, ο εθελοντισμός, η συμμετοχή σε μια μικρή ομάδα που κάνει μια δραστηριότητα μαζί, ένα διαδικτυακό φόρουμ, μια ομάδα στη γειτονιά σας και ούτω καθεξής.


6. Επικοινωνήστε με την ομάδα σας με βίντεο και τηλεφωνικές κλήσεις.

Είναι τόσο εύκολο να επικοινωνείτε αποκλειστικά με την ομάδα σας μέσω πλατφόρμων, μηνυμάτων κειμένου και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Αρχικά, μπορεί να είναι υπέροχο να έχουμε τόση ευελιξία και ανεξαρτησία, αλλά με την πάροδο του χρόνου, αυτό το επίπεδο απομόνωσης οδηγεί συχνά σε απομακρυσμένη μοναξιά στην εργασία.

Προκειμένου να αποφευχθεί η εξάντληση από την απομακρυσμένη εργασία, βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε τακτικά με την ομάδα σας και προγραμματίζετε συναντήσεις και check-in. Η επικοινωνία όχι μόνο βοηθά στη δομή της εργάσιμης ημέρας και στην αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά σας βοηθά επίσης να αισθάνεστε πιο συνδεδεμένοι με την ομάδα στο σύνολό της.

Ο προγραμματισμός κλήσεων και συσκέψεων είναι ιδιαίτερα σημαντικός εάν πρέπει να εξηγήσετε μια περίπλοκη ιδέα ή υπάρχει διαφωνία ή παρεξήγηση με έναν συνάδερφο.

Αντ 'αυτού, μεταβείτε σε μια κλήση βίντεο ή ήχου. Υπάρχουν τόσα πολλά λογισμικά τηλεδιάσκεψης και επιλογές κλήσεων που σας εξοικονομούν πολύ χρόνο.

Επωφεληθείτε από αυτές τις επιλογές όχι μόνο για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία, αλλά και για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε την εξάντληση από την απομακρυσμένη εργασία. Βλέποντας ή ακόμα και ακούγοντας τη φωνή ενός μέλους της ομάδας θα μειώσουμε την απογοήτευσή μας, την παρεξήγηση και την αίσθηση της μοναξιάς.

Τελευταία λόγια για το πώς να αποφύγετε τη μοναξιά ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

Ως απομακρυσμένος εργαζόμενος, λαμβάνω ενεργά κάθε μέτρο για να αποφύγω την εξάντληση από την απομακρυσμένη εργασία. Όταν νιώθω πολύτιμος και είμαι μέλος μιας ομάδας, είμαι πιο παραγωγικός. Επικοινωνώ επίσης με σαφήνεια και παρέχει ακριβή ροή πληροφοριών στα μέλη της ομάδας μου.

Η μικρότερη εσφαλμένη επικοινωνία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μια ομάδα, ένα έργο και να οδηγήσει σε απομακρυσμένη μοναξιά στην εργασία.

Η τεχνολογία και οι καλύτερες μορφές διαδικτυακής επικοινωνίας στο χώρο εργασίας έχουν κάνει την εργασία από απόσταση πολύ πιο εύχρηστη.

Το Slack, για παράδειγμα, μου επιτρέπει να μοιράζομαι γρήγορα εικόνες, έγγραφα, σχόλια σε νήματα για να διατηρώ οργανωμένες τις συνομιλίες, να δημιουργώ προσαρμοσμένα κανάλια, να ενσωματώνω εργαλεία, πελάτες μηνυμάτων ή φωνητικές κλήσεις ή μέλη της ομάδας ξεχωριστά ή να επισημαίνω άτομα έτσι ώστε να μην χάνουν τίποτα σημαντικό.

Το Slack μπορεί να είναι η τέλεια πλατφόρμα για να διατηρεί ενημερωμένους τους πελάτες και τα μέλη της ομάδας.

Υπάρχουν πολλοί πόροι και πλατφόρμες, όπως το CloudApp και το Slack, που μου επέτρεψαν να εφαρμόσω πολύ καλύτερους τρόπους για να διατηρήσω θετικές σχέσεις με συναδέρφους, να αυξήσω την παραγωγικότητα και να αποφύγω την εξάντληση από απομακρυσμένη εργασία.

 

      Δείτε επίσης:

Tags: , ,

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok