Ιστορικό τοποθεσίας: Η Google σας επιτρέπει να το διαγράψετε αυτόματα
Wednesday, 24 July 2024

INTERNET

Ιστορικό τοποθεσίας: Η Google σας επιτρέπει να το διαγράψετε αυτόματα

Διαγράψτε ιστορικό τοποθεσίας σας αυτόματα μετά από τρεις ή 18 μήνες. Παρακάτω σας αναλύουμε πως μπορεί να γίνει αυτό!

Το Ιστορικό τοποθεσίας είναι μια ρύθμιση σε επίπεδο Λογαριασμού Google που αποθηκεύει τα μέρη που επισκέπτεστε σε κάθε κινητή συσκευή, εφόσον:

  • Έχετε συνδεθεί στον Λογαριασμό σας Google,
  • Έχετε ενεργοποιήσει το Ιστορικό τοποθεσίας και
  • Η Αναφορά τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή.

Η Google εισάγει μια νέα λειτουργία για το λογαριασμό σας, η οποία θα σας επιτρέψει να διαγράψετε αυτόματα τα δεδομένα του Ιστορικού Τοποθεσίας και της Δραστηριότητας σας. Μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο, θα μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα μετά από τρεις ή 18 μήνες, και στη συνέχεια θα συνεχίσει να διαγράφεται με συνεχή ροή.

Οι πρακτικές εντοπισμού τοποθεσίας του γίγαντα αναζήτησης έκαναν το πρόβλημα πέρυσι, όταν προέκυψε ότι η Google θα συνέχιζε να σας παρακολουθεί ακόμη και όταν απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση Ιστορικό τοποθεσίας.

Για να σταματήσετε εντελώς το Ιστορικό τοποθεσίας σας από την παρακολούθηση, θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις σας για να απενεργοποιήσετε επίσης τη ρύθμιση "Δραστηριότητα Ιστού και εφαρμογών". Το χαρακτηριστικό που ανακοινώνεται σήμερα διαγράφει δεδομένα και για τα δύο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να καλύπτει κάθε κομμάτι των δεδομένων ιστορικού τοποθεσίας που κρατά το Google για εσάς.

Για να σταματήσετε εντελώς την τοποθεσία σας από την παρακολούθηση, θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις σας για να απενεργοποιήσετε επίσης τη ρύθμιση "Δραστηριότητα Ιστού και εφαρμογών". Το χαρακτηριστικό που ανακοινώνεται σήμερα διαγράφει δεδομένα και για τα δύο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να καλύπτει κάθε κομμάτι των δεδομένων ιστορικού τοποθεσίας που κρατά το Google για εσάς.

 

Δείτε επίσης:

 

Tags: , ,

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!