Πώς να αποκλείσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων στο iPhone σας
Wednesday, 24 July 2024

Πώς να αποκλείσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων στο iPhone σας

Ένα πρόσφατο άρθρο στο The Washington Post από τον Geoffrey Fowler περιγράφει το σοκ του συγγραφέα όταν ανακάλυψε πόσα από τις εφαρμογές του για το iPhone συλλέγουν και ανεβάζουν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ενώ κοιμόταν. Όπως όλοι γνωρίζουμε από τώρα, τα δεδομένα είναι ένα τεράστιο εμπόρευμα αυτές τις μέρες. Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή ή οποιονδήποτε τύπο υπολογιστικής συσκευής (εκτός εάν είστε ειδικός ασφαλείας ή ένας χάκερ υψηλής τεχνολογίας με πρόσβαση σε εξελιγμένα εργαλεία αποκλεισμού), πληρώνετε για τις εφαρμογές σας, συμβάλλοντας στην εμπορία και άλλες πληροφορίες τις εταιρείες που τις προμηθεύουν.

Όπως δείχνει το άρθρο του Fowler, οι χρήστες iPhone δεν είναι ανοσιακοί σε αυτό, ανεξάρτητα από το πόσο η Apple διαβεβαιώνει τους πελάτες της ότι ψάχνει για την ιδιωτικότητά τους. Υπάρχουν όμως μερικοί απλοί τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε το ποσό παρακολούθησης που μπορούν να κάνουν οι πωλητές εφαρμογών και το ποσό των δεδομένων που μπορούν να έχουν πρόσβαση.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΗΣΗ

Μπορεί να μην είστε σε θέση να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις εξ ολοκλήρου, αλλά μπορείτε να παρέχετε στους διαφημιστές όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες για εσάς. Το όριο παρακολούθησης διαφημίσεων (LAT) τοποθετεί το kibosh σε αυτό που ονομάζεται "διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος" - με άλλα λόγια, διαφημίσεις που στοχεύουν με βάση το ιστορικό αναζήτησης και άλλα στατιστικά στοιχεία χρήσης. Απενεργοποιήστε το και μπορείτε να λάβετε διαφημίσεις που είναι εντελώς ακατάλληλες για τις ανάγκες σας, αλλά τουλάχιστον οι έμποροι δεν θα σας βομβαρδίσουν με τις διαφημίσεις..

Tags:

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!